Alice i Eventyrland

Post image for Alice i Eventyrland

by Helge Vang Andersen

VN:F [1.9.22_1171]
Hvor god er denne film?

Instruktøren Tim Burton og manuskript-forfatter Linda Woolverton er gået sammen om at lave denne fantastiske genindspilning af Lewis Carrolls klassiske fortælling om pigen Alice, der finder en eventyrverden.

Den 19årige Alice (spillet af Mia Wasikowska) er til en stor havefest, da hun tilfældigvis ser en hvid kanin med et lommeur hoppe ind i en busk. Nysgerrig følger Alice efter indtil hun kommer til et hul i jorden hvor hun mister balancen og falder ned i huldet. Herigennem kommer hun til en underlig verden befolket af underlige væsner som forgæves leder efter nogen, der kan redde dem fra den frygtede Røde Dronning (spillet af Helena Bonham Carter).

Ifølge gammel legende, så vil det være en pige, der hedder Alice som vil befri eventyrlandet fra den onde Røde Dronning, men er det nu den samme Alice som tilfældigvis er faldet ned i hullet eller er der tale om en anden Alice? Mens der er nogle, der har deres tvivl, så er den Skøre Hattermager (spillet af Johnny Depp) og hans venner ikke i tvivl.

En virkelig fantastisk og underholdende eventyrfilm for hele familien omend, at de mindste nok bør holdes i hånden af og til.

Alice i Eventyrland, 8.0 out of 10 based on 2 ratings