Kongens store tale

Post image for Kongens store tale

by Helge Vang Andersen

VN:F [1.9.22_1171]
Hvor god er denne film?

Efter at hans far, Kong George V (spillet af Michael Gambon) dør og efter at hans efterfølger Kong Edward VIII (Guy Pearce) bliver nødt til at abdicere er det den tredje i tronfølgerækken Bertie (fantastisk spillet af Colin Firth), der bliver nødt til at indtage pladsen som konge af England.

Men Bertie har det ikke nemt med den udnævnelse. Han har nemlig hele livet lidt af en svær invaliderende talefejl, som gør det stort set umuligt for ham at holde nogen form for offentlig tale. Og det er netop én af de ting man bliver nødt til som konge.

Mens at hans land er på randen af krig og derfor desperat har brug for en leder arrangere hans kone, Elizabeth (spillet af Helena Bonham Carter) en aftale med den excentriske talepædagog Lionel Logue (spillet af Geoffrey Rush). Efter en svær start begynder de to mænd at nærme sig hinanden og der opstår snart et meget stærkt bånd mellem dem.

Denne film er en helt fabelagtig fantastisk præstation af Colin Firth, som han også vandt årets bedste skuespiller for, samtidig med at filmen skildrer en ægte historisk begivenhed. Så se The King’s Speech som den hedder på engelsk både for både Colin Firths skuespilpræstationer og for den historiskevinkel.

Kongens store tale, 6.7 out of 10 based on 3 ratings