Sammenligning af filmudlejningstjenester

Med indtoget af Netflix, VIAPLAY og Lovefilm og snart også HBO og Youbio så er det danske filmmarket for alvor åbnet. Men det stiller jo uværligt også spørgsmålet om hviken online filmtjeneste du skal vælge?Dét valg forsøger vi her at hjælpe dig med. Vi har nemlig kigget på de 3 tjenester, der indtilvidere er startede og giver dig her indblik i hvad du kan forvente dig af dem.

Vores vurdering
Ikke lanceret endnuIkke lanceret endnu
Udvalg
1.200 filmtitler
Ikke oplyst
1.000 titler
Danske film
Ja
Ja
Ja
Nye film
Begrænset
Begrænset
Begrænset
Børnefilm
Ja
Ja
Ja
TV-Serier
Ja
Ja
Ja
Film klassikere
Ja
Ja
Ja
Erotiske film
Ja
Nej
Nej
Leje film
Ja
Nej
Ja
Platforme
PC, smartphones, iPad, mediecentre
PC, smartphones, iPad, PS3, Wii, Xbox
PC, smartphones, iPad, mediecentre
Prøveperiode
30 dage
30 dage
30 dage
Pris per måned
79 kr.
79 kr.
139 kr.
Gå til Viaplay
Gå til Netflix
Gå til Lovefilm
Gå til HBO
Gå til youBio

Netflix anmeldelse

Prisen først – det koster 79 kr. om måneden at abbonnere på Netflix. Hvilket må siges at være okay taget i betragtning af prisen det koster at leje film i fx BlockBuster.

Dernæst, så er det utrolig nemt at komme igang med Netflix. Det opretter dig bare som bruger og så er du igang – du får nemlig 30 dage gratis prøveperiode. Du skal dog være opmærksom på, at du skal oplyse dit kreditkort nummer når du opretter dig, men de trækker ikke noget på det. Hvis du ikke ønsker at fortsætte dit abbonnment efter at prøveperiode udløber, så skal du bare huske at afmelde dig igen. Så trækker de ikke noget.

Mange platforme
Endelig, så det også meget nemt at se Netflix på alle mulige platforme. Du kan fx benytte smart tv-platformen, Apple TV, Xbox 360, Playstation og iPad. Og det er meget nemt – bare hent Netflix app’en, indtast dit brugernavn og password og så er du igang.

Ikke mange nye titler
Hvis man skal sige noget negativt om Netflix, så er det, at udbuddet desværre ikke er så stort som vi gerne ville have haft det. Det har helt klart været en svær rettighedskamp, så du skal desværre ikke forvente at se helt nye film på Netflix. Dog, så kan du se frem til at se en række danske produktioner som fx Klovn, Broen og Lærkevej.

Har du børn?
Hvis du har børn, så bør du helt sikkert overveje Netflix bare pga. dem. Hvor tjenesten ikke har det store udbud af nye film har de derimod en masse forskellige film og serier til børn fx Rasmus Klump, Madagascar. Men du skal dog igen ikke forvente at finde de store blockbuster film – det er typisk b-filmene du kan finde.

Konklusion
Alt i alt, så synes vi at Netflix er godt bud på en onlinefilm løsning du bør prøve. Der er iøjeblikket mange negative røster, men vi skal se Netflix som et skridt i den rigtige retning – nemlig at vi kan se de film og serier vi vil – når vi vil ..og gøre det lovligt!Film på Netflix

Du kan her se et udvalg af de film som Netflix har. De har dog rigtig mange, så kan vi ikke liste dem alle. Hvis du vil se alle deres drama, action eller sci-film, så skal du bare klikke her.

Danske film Børnefilm TV-serier Film klassikere
Flammen & Citronen Madagascar Breaking Bad Rumrejsen 2001
Pusher Happy Feet 2 The Walking Dead A Clockwork Orange
Den Sorte Madonna Den Uendelige Historie Dextor Superman
Terkel i knibe Rip, Rap & Rup på Eventyr Jericho Abernes Planet
Superclasico Drengen og Jernkæmpen Bones Borte med Blæsten
Sorte Kugler Asterix og Kleopatra Klovn The Rocky Horror Picture Show
Blå mænd Charlie og Chokoladefabrikken Lærkevej Flugten fra Alcatraz
Anden på Coke Rasmus Klump Mad Men The Godfather
Submarino Hook Jul på Vesterbro Den længste dag
Kandidation Richie Rich TopGear Rejsen til Jordens indre

Se alle danske film

Se alle børnefilm

Se alle TV-serier

Se alle film klassikere

Den historiske udvikling

Efter Netflix‘s ankomst til Danmark er der endelig sket noget på filmudlejningsfronten. Der var engang, tilbage i start  90′erne, hvor det var almindeligt at leje film nede i den lokale videoforretning. Det var også dengang hvor man kunne leje en hel videomaskine med hjem, hvis man ikke havde en sådan én derhjemme.

Der gik dog ikke lang tid før end at de små lokale videoforretninger blev overtaget af en rækker kæde hvor af den meste kendte – og den som stadig er her i dag er BlockBuster. Med introduktionen af videokæder opstod der i 90′erne en hel kultur om at leje videofilm og købe slik og chips med hjem til en hygge lørdagaften.

Denne kultur holdt i mange år – først med VHS’en som vigtigste medie og sidenhen med DVD’en. Men med Internettets fremkomst i slut 90′erne og specielt med de hurtigere internetforbindelse vi begyndte at få i 00′erne begyndte der er at ske noget – vi begynde at leje færre film. Således blev der, i følge DR, i 2006 udlejet dvd-film for 147 millioner kroner, mens der i 2009 kan blev udlejet dvd-film for 100 millioner kroner.

Vi begyndte nemlig i højere og højere grad at downloade vores film ulovligt – det var nemt og gratis. Og sådan har udvikling nu været i en del år mens at filmbranchen har forsøgt at komme op med en løsning på problemet. Og nu er den her ..så småt. Fordi med Netflix’s ankomst til Danmark har vi nu fået adgang til alle videoforrretnings film – og mange flere direkte fra vores egen stue.

Men én spiller på et meget stort market kommer sjældent alene og det er derfor at vi nu begynder at se en hel stribe af filmudlejningsside dukke op. Vi vil i denne artikel sætte fokus på de indtilvidere 7 vigtigste udbydere: Netflix, HBO, YouBio, Stofa, ViaPlay, BlockBuster og LoveFilm og anmelde hvordan de er i forhold til hinanden og give vores anbefaling af hvilken én vi synes er den bedste.