Catch Me If You Can

Post image for Catch Me If You Can

by Helge Vang Andersen

VN:F [1.9.22_1171]
Hvor god er denne film?

Filmen handler om en begavet forfalskner, der hele tiden forsøger at være et skridt foran de FBI agenter som på alle måder forsøger at stoppe og fange ham. Den er instrueret af Steven Spielberg og er baseret på rigtige hændelser.

Frank W. Abagnale Jr. (spillet af Leonardo DiCaprio) er en 16-årige high school elev som ikke længere kan finde sig til rette i sit liv efter at hans mor Paula (spillet af Nathalie Baye) beslutter sig at få fra hans far Frank Abagnale Sr. (spillet af Christopher Walken). En dag i skolen falder det Frank Jr. ind, at udgiver sig for at være en vikar og underviser en hel klasse i et par dag indtil det bliver opdaget.

Hans succes med at udgive sig for at være en anden én end den han er giver ham løst til at prøve det igen. Frank begynder derfor i større og større stil at udgive sig for at være alt fra kaptajn på et fly, til advokat og læge. Frank finder også ud af hvordan han nemt kan skaffe sig penge – han kan nemlig bare forfalske checks!

Der går dog ikke lang tid førend FBI er i hælene på ham og her er det Carl Hanratty (spillet af Tom Hanks), der er den evigt jagtende agent, som desværre hele tiden er et skridt bagefter Frank Jr.

Catch Me If You Can, 8.5 out of 10 based on 4 ratings