Chocolat

Post image for Chocolat

by Helge Vang Andersen

VN:F [1.9.22_1171]
Hvor god er denne film?

Den mest fristende sødesag, chokolade, bliver det primære våben i kampen mellem sanselig nydelse og disciplineret selvfornægtelse i denne romantiske komedie.

I 1959 flytter en mystisk dame ved navn Vianne (spillet af Juliette Binoche) sammen med hendes datter til en lille franske landsby. Landsbyen styres for det meste af den lokale katolske kirke. Efter et kort stykke tid i byen åbner Vianne en konfekture butik lige på den modsatte side af hvor den lokale kirke ligger.

Selvom landsbybeboerne skulle afholde sig fra jordlige fornøjelser formår Vianne alligevel at få fristet mange af dem med hendes fantasiske chokoladestykker. Som tiden går falder flere og flere af landsbybeboerne i og bliver nødt til at smage hendes velsmagende chokolade. Men byens borgmester Comte de Reynaud (spillet af Alfred Molina) er ikke glad – han så helst at Vianne blev smidt ud af byen inden alle beboerne falder for de velsmagende fristelser.

Vianne er dog ikke sådan lige at få vippet ud af byen ugen og ved hjælp af endnu en ny tilflytter til byen – nemlige den flotte og attraktive irske mand Roux (spillet af Johnny Depp) formår hun at få lavet en chokolade-festival, der skal afholdes Påskesøndag.

Chocolat, 8.0 out of 10 based on 3 ratings