Madagascar

Post image for Madagascar

by Helge Vang Andersen

VN:F [1.9.22_1171]
Hvor god er denne film?

Storbyjunglens konge er Løven Alex (stemme Ben Stiller). Han er nemlig hovedattraktionen i den zoologiske have i New York. Ligesom sine venner, zebraen Marty (Chris Rock), giraffen Melman (David Schwimmer) og foldhesten Gloria (Jada Pinkett Smith), har han levet hele sit liv i dejlig og ubekymret fangenskab. Deres mad bliver nemlig serveret på faste klokkeslæt og publikum kommer og kigger beundrende på dem hver dag.

På trods af at Marty faktisk har det meget dejligt i den zoologiske have, løber hans nysgerrighed dog af med ham. Han har nemlig altid gerne ville udforske den verden, der ligger uden for den zoologiske haves mure. Med hjælp fra den zoologiske haves pingviner, lykkes det ham derfor at stikke af. Melman, Alex og Gloria prøver at få ham tilbage, men før de når at få ham med tilbage til zoo, bliver de alle fanget og sendt med skib til Afrika – fordi de er jo best tjent med at være i deres naturligt omgivelser!

Men de snu og hemmelighedsfulde pingviner har andre planer og de saboterer skibet med det resultat, at Alex, Marty, Melman og Gloria strander alene på øen Madagascar. De fire venner som kun kender til den zoologiske haves bekvemmeligheder må nu forsøge at overleve i den vilde, rigtige natur. Udtrykket, at den stærkeste overlever, får såldes en ny og farlig betydning.

Madagascar, 8.0 out of 10 based on 2 ratings