Ringenes herre: Kongen vender tilbage

Post image for Ringenes herre: Kongen vender tilbage

by Helge Vang Andersen

VN:F [1.9.22_1171]
Hvor god er denne film?

Saurons styrker har belejret Minas Tirith – Gondors hovedstad – i bestræbelsen på at udslette menneskeracen. Det før så store kongedømme har aldrig været i større bekneb for en konge. Men kan Aragorn (Viggo Mortensen) leve op til sit navn og blive det, han er født til? Det sidste store slag nærmer sig, og de mørke styrker rykker tættere og tættere på. Gandalf (Ian McKellen) kæmper en brav kamp for at holde sammen på Gondors nedbrudte hær og får hjælp af Rohans Kong Théoden (Bernard Hill), som gør sine styrker klar til den ultimative kamp.

Men selv med opbydelsen af al deres mod og loyalitet er menneskenes styrker – hvor Eowyn (Miranda Otto) og Merry (Dominic Monaghan) er iblandt – ikke en reel trussel mod Saurons mægtige hær. Trods udsigten til alvorlige tab begiver de gode styrker sig alligevel ud i deres livs kamp med det ene mål for øje at distrahere Sauron, så Ringbæreren har mulighed for at fuldføre sin mission.

Hele Midgårds videre skæbne afhænger af Frodo – den lille, men tapre hobbit, som må foretage en farefuld rejse gennem fjendeland for at kaste Den ene Ring i de altfortærende flammer i Mount Doom. Jo nærmere Frodo kommer sit mål, jo tungere bliver hans byrde, så han må støtte sig mere og mere til sin gode ven, Sam (Sean Astin). Gollum – og Ringen selv – vil sætte Frodos loyalitet på en hård prøve… men også hans medmenneskelighed. Ringenes herre: Kongen vender tilbage er sidste del i det mægtige epos, og det afdækker, hvordan selv den mindste person kan være med til at forandre verden ved at udvise mod, engagement og beslutsomhed.

Ringenes herre: Kongen vender tilbage, 8.5 out of 10 based on 2 ratings