Saw

Post image for Saw

by Helge Vang Andersen

VN:F [1.9.22_1171]
Hvor god er denne film?

2 mænd, Adam (spillet af Leigh Whannell) og Dr. Lawrence Gordon (spillet af Cary Elwes), vågner op i et klamt, underjordisk industri-badeværelse lænket til jernrør i hver deres ende af rummet. De har ingen erindring om hvad der er hent, de aner ikke hvem hinanden er og de er bange og forslåede.

Midt i badeværelse ligger en død mand med et stort skudsår i hovedet. Manden har en båndoptager i hånden, og da de afspiller båndet fortæller en stemme, at hvis ikke Lawrence dræber Adam inden for otte timer, så vil de begge blive slået ihjel.

Adam og Lawrence er brikker i et sygt spil hvor de allerede har én fod i graven og udsigten til at blive seriemorderen “Jigsaws”, næste ofre. Jigshaw lykkes på behændigt vis, uden hans egen fysiske indblanding, at få sine ofre til at gennemføre deres egen henrettelser.

Adam og Lawrence begynder at finde udlagte spor, som måske kan lede dem til deres befrielse inden tiden løber ud, men de er hæmmet af begrænset bevægelsesfrihed og en tiltagende mistillid til hinanden. De håber på at kunne finde et spor, så de kan slippe fri inden tiden løber ud. Imens er politikommissær David Trapp (spillet af Danny Glover) i gang med at optrævle Jigsaws sindsyge lege.

Men selv Trapp, som ikke burde være i fare, ender med at blive en del i et meget nøje tilrettelagt og eksistentielt maskespil. For Jigsaw drejer sig om at få sine ofre til at indse, at de indtil nu har levet et ligegyldigt og uværdigt liv, og at de må tage handling nu for at redde sig selv og få et bedre liv.

Saw, 6.5 out of 10 based on 2 ratings