Superman – Man of Steel

Post image for Superman – Man of Steel

by Helge Vang Andersen

VN:F [1.9.22_1171]
Hvor god er denne film?

Blandt alle de superhelte, der findes er Supermand så afgjort den mest anerkendte og beundret. Clark Kent/Kal-El (spillet af Henry Cavill) er en 20-årig journalist, der føler sig fremmedgjort af kræfter så store, at de er svære at forstå. Clark blev sendt til Jorden flere år tidligere fra sin hjem Krypton, som var en meget veludviklet fremmed planet, men efter alle disse år kæmper Clark stadig med det ultimative spørgsmål – hvorfor er han her?

I sin opvækst bliver Clark præget af sine plejeforældres værdier (spillet af Kevin Costner og Diane Lane) og han finder snart ud af, at det at have superkræfter medføre, at man må træffe meget svære beslutninger.

Da Jorden mest af alt behøver stabilitet til at udvikle sig kommer den dog under angreb. Vil Clack være i stand til at bruge hans kræfter til at fastholde freden eller vil hans evner blive brugt til at dele og herske? Clark bliver nødt til at blive superhelten “Supermand” ikke kun for at fremstå som Jordens sidste fyrtårn af håb, men også får at beskytte dem som han elsker.