Edward Saksehånd

Post image for Edward Saksehånd

by Helge Vang Andersen

VN:F [1.9.22_1171]
Hvor god er denne film?

I den fantastiske film af Tim Burton stifter vi bekendskab med en excentrisk opfinder (spillet af Vincent Price), der på nærmest Frankenstein maner, skaber en ung mand ved navn Edward (spillet af Johnny Depp). Edward har alle dele af en normal krop på nær hænderne. Istedet for hænder har opfinderen udstyret ham med sakse. Det var egentlig meningen at de kun skulle være midlertidige, fordi selvom Edward nemt kan klippe hæk med sine sakse, er det sværere at foretage normale gøremål med dem.

Da opfinderen desværre dør, er Edward overalt til sig selv med sine store og kluntede “hænder”. Efter et stykke tid forbarmer Peg Boggs (spillet af Dianne Weist) sig dog over ham og byder ham velkommen i sit hjem. Selvom Edward nemt kunne dræbe alle dem han møder, er han faktisk en meget venlig person, der bare ønsker at være elsket.

Edwards plejefamilie har svært ved at acceptere ham, men Edward begynder alligevel at blive lidt småforelsket på familiens datter Kim (spillet af Winona Ryder). Og Edward begynder så småt også at blive accepteret af de andre i byen, men da han pludselig bliver beskyldt for kriminalitet forsvinder alle hans venner som dug for solen.

Edward Saksehånd, 7.2 out of 10 based on 5 ratings