The Terminal

Post image for The Terminal

by Helge Vang Andersen

VN:F [1.9.22_1171]
Hvor god er denne film?

Denne romantiske komedie instrueret af Steven Spielberg handler om en Østeuropæisk mand ved navn Viktor Navorski (spillet af Tom Hanks). Han havde egentlig et ønske om at tage til New York, men under hans flyrejse til USA har der desværre være et kup i hans hjemland, hvilket har medført at hans land nu officielt ikke længere eksistere. Det betyder, at hans pas ikke længere er gyldigt hvorfor han ikke må forlade flyterminalen for at tage ind i selv USA.

Viktor er derfor strandet i lufthavnsterminalen uden nogen muligheder for at tage ind til New York eller tage tilbage til sit land, fordi det jo ikke længere eksistere. Viktor må derfor lære at leve i terminalen og det kommer der meget underholdning ud af. Det lykkes ham bl.a. at blive gode venner med rengøringspersonalet og han begynder også at flirte med stewardessen Amelia (spillet af Catherine Zeta-Jones), som ofte kommer igennem terminalen.

Men som tiden i terminalen lige så stille begynder, at gå fra uger til måneder bliver det svære og svære for Viktor ikke bare forlade terminalen. Han begynder nu at have en indre kamp om hvad han skal gøre og det bliver ikke gjort nemmere af, at ledelsen i lufthavnen ikke længere vil have ham dér.

The Terminal, 7.0 out of 10 based on 2 ratings