Big

Post image for Big

by Helge Vang Andersen

VN:F [1.9.22_1171]
Hvor god er denne film?

Den 13årige dreng Josh (spillet af David Moscow) ønsker sig mere end noget andet et at være “big” – voksen. Og det bliver også hans ønske, da han skal give ét til en underlig spådomsmaskine i en forlystelsespark. Den næste morgen vågner Josh op og finder ud af at han er blevet voksen henover natten! (Det er så nu at det er Tom Hanks, der spiller rollen som den voksne Josh).

Stadig som den 13årige mentale og følelsesmæssige dreng, beslutter den voksne Josh at “gemme” sig i New York indtil han kan finde ud af hvordan han bliver sig selv igen. Han får tilfældigt et job som lejetøjs-tester i en stor lejetøjkoncern – nærmest det bedste job man kan få som 13årig. Og med hans naive og barnet tilgang til legetøjet stiger Josh hurtig i graderne i virksomheden.

Undervejs forelskerne han sig også i en af de andre medarbejdere i virksomheden Susan (spillet af Elizabeth Perkins), men da han kun er en dreng har han svært ved at leve op til de mange krav, der er til voksne og han ønsker sig derfor nu kun at være tilbage som den 13årige som han er.

Big, 6.0 out of 10 based on 1 rating