Twelve Monkeys

Post image for Twelve Monkeys

by Helge Vang Andersen

VN:F [1.9.22_1171]
Hvor god er denne film?

Twelve Monkeys er en helt fantastisk intens film, som faktisk er instrueret af Terry Gilliam, der jo var ét af medlemmerne i Monty Python. I filmen møder vi James Cole (spillet af Bruce Willis), der sidder til fange i et fængsel i året 2035. Han bliver tilbudt af få en prøveløsladelse hvis han acceptere at rejse tilbage i tiden for at skaffe oplysninger om et dødbringende virusudbrud.

Virusudbruddet har en række år tidligere udryddet det meste af Jordens befolkning og de resterende overlevende lever under jorden fordi luften nu er giftig at indånde. Cole bliver derfor sendt til bage til år 1990 – seks år før end at virussen begyndte sit indtog. Men her bliver han desværre anset som værende psykisk syg og bliver indlagt på den lukkede afdeling. På afdelingen møder han videnskabsdamen Dr. Kathryn Railly (spillet af Madeleine Stowe) og Jeffrey Goines (spillet af Brad Pitt), som er en skør søn af en fremtrædende virusspecialist (spillet af Christopher Plummer).

Cole kommer tilbage til året 2035 og giver sin indberetning, hvilket ender med, at han bliver sendt tilbage til 1996. Her kidnapper han Dr. Railly i forsøget på at løse mysteriet om hvem det var der udløste den altødelæggende virus.

Twelve Monkeys, 6.0 out of 10 based on 3 ratings